ČAS ZAME – nove odločitve (v novem letu)

                                                                    Podpora krepitvi telesnega zdravja

V Društvu Odstiranja / www.odstiranja.si,  se ukvarjamo s svetovanjem in psihoterapijo posameznikov in skupin.

 Pri svojem delu opažamo, kako sta telesno in duševno zdravje med seboj povezana:                 kako lahko  ‘psihološka’ podpora pomaga pri doseganju telesnih sprememb in splošnega zadovoljstva s samim sabo, in tudi obratno, kako fizična vadba in krepitev telesa pripomore k večji življenjski stabilnosti in pomaga pri doseganju osebnostnih sprememb. 

Našo pobudo smo oblikovali na osnovi izkušenj in preteklih sodelovanj s fitnes centri, kjer so kolegi prepoznali smisel psihološke/strokovne podpore ob krepitvi telesa tudi na področju duševnosti.

V prelomnih trenutkih se pogosto odločamo za drugačno skrb zase in za spremembe. Te se pogosto nanašajo na naš zunanji videz, ki se s telesno aktivnostjo spreminja. Večkrat pa se dogodi, da nam le telesna sprememba čez nekaj časa ne doprinese želenega celotnega boljšega počutja, zadovoljstva samim s sabo ali se le to celo poslabša. Zato je telesno preobrazbo smiselno kombinirati s spremembo tudi na duševnem področju.

            Naše predpostavke so:

– (Bolj) zdrav življenjski slog in (bolj) zdrav odnos do sebe;

– Ne le vizualna preobrazba, ampak preobrazba življenjskega sloga;

– Pri dietah in vadbah pogosto naletimo na (pred-zavedne) vzorce, ki nas ovirajo pri doseganju ciljev in sprememb;

– Samo-negovanje in sočutje do samega sebe je povezano z dobrim počutjem in povečanimi občutki sreče ter nam daje več moči za odločitve in dovoljenja sebi za spremembe v življenju;

             Pomembno je ravnovesje:

– razmerje med hrano, telesom in duševnostjo,

– ravnovesje med redno vadbo in  vsakdanjo rutino,

– uravnoteženost telesnih in duševnih sprememb;

– Z delom na osebnostnem področju pridobivamo znanje in veščine, ki nam pomagajo najti ravnovesje v življenju.

– Pridobljene veščine pripomorejo k bolj celostnemu psihološkemu in fizičnemu zdravju, k izboljšani  kakovosti življenja in k boljši samopodobi.

Vaši NOVI ODLOČITVI -ČAS ZAME-, delu na telesni preobrazbi ponujamo dopolnitev z našim prispevkom psihološke podpore in psihoterapije, vsem ki želite poglobljeno, tudi trajnejšo spremembo. 

Izbirate lahko:

Društvo Odstiranja ima psihoterapevte, specializante psihoterapije na Koroškem, v Mariboru in v Kranju, Ljubljani                                                       24.1.2023

Za več informacij nas lahko kontaktirate:            Društvo Odstiranja na   info@odstiranja.si, / www.odstiranja.si