Psihoterapija

Na poti skozi življenje se srečujemo z različnimi psihičnimi stiskami in težavami. Učimo in spreminjamo se vse življenje, zato je v vsakem življenjskem obdobju možno, da si s spremembami svojega mišljenja, čustvovanja ali vedenja olajšamo svojo situacijo. Svetovanje ali psihoterapevtsko pomoč poiščemo, ko se zavemo, da je v našem življenju nekaj narobe, ko imamo ponavljajoče se težave s samim seboj, v partnerskih odnosih, družini, z odraščajočimi otroki na delovnem mestu ali družbi, ko se pojavijo zdravstvene težave, kjer ne najdemo fizičnega vzroka, druge težave, o katerih bi se radi pogovorili.

PSIHOTERAPIJO izvajam po principih utemeljitelja TRANSAKCIJSKE ANALIZE E. BERNA, ki temelji na življenjski filozofiji:

Smo vredni, cenjeni in spoštovani kot ljudje.

Vsi ljudje smo OK.

Vsak človek ima zmožnost razmišljanja in svojega mnenja. Vsi, razen ljudje z resnimi možganskimi poškodbami, imamo sposobnost, da mislimo.

Zato je odgovornost vsakega od nas, da zase odloči, kaj želi doseči v življenu mislimo

Ljudje odločamo o svoji usodi in te odločitve lahko tudi spremenimo.

PSIHOTERAPIJA je namenjena vsakemu, ki si želi odpraviti ali zmanjšati vpliv sprožilcev in vzrokov, ki mu povzročajo težave v vsakdanjem življenju, in s tem izboljšati kakovost svojega življenja. CILJ je prepoznavati in analizirati naše medsebojne odnose, pogovore in ugotoviti zakaj se z nekaterimi ljudmi vedno znova zapletemo v neprijetne pogovore in doživljamo jezo, žalost, zmedenost, drugi pogovori pa potekajo gladko in se naši medosebni odnosi dobro razvijajo.

Psihoterapija in psihoterapevtsko svetovanje sta namenjeni tudi ljudem, ki jih zanima lasten osebnostni razvoj, z namenom bolje spoznati samega sebe

Izvajam PSIHOTERAPIJO za obravnavo naslednjih težav:

Naročite se na pogovor